Zo zorg jij ervoor dat je kat zich niet verveelt!

In ons drukke leven is het niet ongebruikelijk dat onze katten zich af en toe vervelen. Verveling bij katten kan leiden tot ongewenst gedrag, zoals krabben aan meubels of overmatig miauwen. Gelukkig zijn er tal van eenvoudige en leuke manieren om je kat bezig te houden en verveling te voorkomen. 

Lees meer »

De stille pijn: ingegroeide nagels bij katten

Ingegroeide nagels... In het salon kom ik ze veel vaker tegen dan je je kan inbeelden. Baasjes merken vaak wel op dat de kat minder beweegt, maar leggen geen link met de nagels. Daarom wil ik dit topic heel graag onder de aandacht brengen. Ingegroeide nagels kunnen namelijk een grote bron van ongemak en pijn zijn voor katten. Het is essentieel voor baasjes om de signalen te herkennen en passende maatregelen te nemen. 

Lees meer »

Kiezen voor hoogwaardig droogvoer voor je kat(ten)

'Welk droogvoer is het beste voor mijn kat?’. Dat is een vraag die ik heel vaak krijg in het trimsalon. Bij het kiezen van droogvoer voor je kat is het essentieel om te streven naar een voeding die voldoet aan de specifieke voedingsbehoeften van onze lieve carnivoren. Spoiler: geen enkele voeding uit de supermarkt voldoet aan deze eisen. Kiezen voor goedkopere voeding, heeft op lange termijn negatieve gevolgen voor de gezondheid van je kat. Uiteindelijk resulteert dit in hoge dierenartskosten. Het is dus zeker aan te raden om zo snel mogelijk over te schakelen op gezonde voeding indien dit nog niet het geval is. Hier zijn enkele cruciale voorwaarden waaraan hoogwaardig droogvoer moet voldoen, inclusief het belang van een substantieel vleesgehalte.

Lees meer »

Waarom natvoer het wint van droge brokken: een blik op de voordelen

De eeuwige strijd tussen natvoer en droogvoer voor katten blijft een hot topic onder katteneigenaren. Een topic dat ook mij als katteneigenaar en kattentrimster nauw aan het hart ligt. De gezondheid en vacht van de kat hangt namelijk nauw samen met wat ze eten (ookal zie je hier niet meteen de gevolgen van). Daarom vind ik het ook mijn plicht om mij te blijven verdiepen in dit onderwerp. Tot mijn grote spijt verneem ik dat vele katten het enkel moeten stellen met droogvoer. Hoewel beide opties hun eigen voordelen hebben, wil ik graag dieper ingaan op waarom natvoer als een superieure keuze wordt beschouwd voor het welzijn van onze harige vrienden.

Lees meer »

Welke kammen heb je nodig voor de vachtverzorging van je kat?

‘Welke kam moet ik dan gebruiken?’ is met voorsprong de meest gestelde vraag in mijn salon. In dit artikel leg ik je met veel plezier uit welke kammen je het best (niet) gebruikt om je poezenvriend te helpen. Wel wil ik er meteen een kanttekening bij maken: je kat kammen is niet zo noodzakelijk als iedereen denkt. Sterker nog, door vaak te kammen breng je de vachtcyclus in de war, waardoor de kat nog meer gaat verharen. Normaliter ‘kammen’ katten hun vacht zelf met hun ruwe tong. Toch kunnen sommige katten hun vacht zelf niet optimaal onderhouden door overgewicht, ziekte, ouderdom of omdat ze gewoonweg een té dikke vacht hebben.  

Lees meer »